?

DORA en uw cyberweerbaarheid

16/1/2024
Heeft u zorgen over de continuïteit van uw bedrijf? Wij zien dat vermogensbeheerders zich zorgen maken over het risico van cybercriminaliteit en de impact hiervan op hun bedrijfsvoering. De financiële stabiliteit van u en uw klanten is mede afhankelijk van veilige en betrouwbare ICT-systemen. DORA verplicht u om voor januari 2025 maatregelen te hebben getroffen tegen cyberdreiging. Met een gratis IT-security scan onderzoekt Referit de weerbaarheid van uw IT-systemen.

Uitdagingen voor vermogensbeheerders

Zonder dat u het weet zijn cybercriminelen 365 dagen per jaar bezig met het vinden van zwakke plekken binnen uw IT-systemen. U denkt dat overkomt mij niet, maar eenmaal binnen, is de schade groot:

 • Uw klanten hebben geen inzicht meer in hun portefeuilles;
 • U kunt niet meer handelen op de beurs;
 • Er is geen verbinding meer met Depot banken.

Door het uitvallen van IT staat uw bedrijfscontinuïteit op het spel. Reputatieschade door mogelijke schadeclaims van uw klanten of van toezichthouders zijn hier een gevolg van. Met een gemoderniseerd IT-systeem kunt u dit voorkomen. Een dergelijk systeem is veilig, weerbaar en altijd beschikbaar. En bovendien biedt het de kans om uw bedrijf toekomstbestendig te maken.

Belangrijke uitdagingen:

 1. DORA gaat per januari 2025 van kracht;
 2. Weerbaarheid tegen cybercriminaliteit;
 3. Zekerheid dat IT altijd beschikbaar is;
 4. Behoud van bedrijfscontinuïteit.
Cybercriminelen zijn continu bezig met het vinden van zwakke plekken binnen uw IT systemen.

Oplossingen

Zonder de juiste security maatregelen is het niet de vraag óf maar wanneer uw systemen worden getroffen door een cyberaanval. Deze maatregelen hangen af van uw situatie: staat uw IT op kantoor, in een datacenter in de buurt of in de cloud? Referit zorgt voor optimale IT-security in elke situatie.

De transitie naar de cloud biedt u veel kansen. Zo zorgt het moderniseren van uw IT er o.a. voor dat u geen hardware investeringen meer heeft en dat u alleen betaalt voor de resources en services die u in de cloud gebruikt. Belangrijk om te vermelden is dat in de cloud security oplossingen beschikbaar zijn. Deze zorgen voor optimale veiligheid en weerbaarheid van uw IT-systemen. Dit biedt u en uw klanten de zekerheid dat IT en data altijd en overal beschikbaar is.

Als IT-partner ontzorgt Referit u volledig bij het moderniseren van uw IT. Dit betekent dat u kunt blijven innoveren, dat IT-incidenten worden geminimaliseerd, en dat u zich volledig kunt focussen op uw bedrijfsactiviteiten.

Vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen

Wilt u meer weten over hoe Referit, Wijs & Van Oostveen, helpt bij het moderniseren van haar IT-omgeving? Directeur, Steven Sarphatie, is van harte bereid om u meer te vertellen over de samenwerking met Referit en wat de voordelen hiervan zijn voor zijn bedrijf en klanten. U kunt Steven bereiken via onderstaande contactgegevens. Hij is ervan op de hoogte dat u contact opneemt.

U kunt natuurlijk ook de klantcase van Wijs & van Oostveen doorlezen.

Wijs & van Oostveen

Steven Sarphatie: "Ik heb geen zorgen meer sinds ik weet dat Referit de IT-security van mijn bedrijf goed heeft geregeld".

Hoe helpt Referit vermogensbeheerders?

Door de samenwerking met o.a. Wijs & van Oostveen is Referit goed op de hoogte van de thema's die voor vermogensbeheerders belangrijk zijn. Een voorbeeld hiervan is het belang van uw cyberweerbaarheid en de continuïteit van uw bedrijfsvoering in het kader van DORA, maar ook voor de toekomstige wet NIS2.

Wij kiezen altijd de persoonlijke benadering als het gaat om advisering over modernisering van uw IT-landschap. Ons motto: eerst de mens, dan de IT, is hierin de leidraad.

Waarom Referit?

 • Wij zijn een "klein", solide en betrokken IT-bedrijf uit Dordrecht;
 • Wij helpen organisaties die zich continu willen verbeteren door te innoveren;
 • Wij gaan pas aan de slag als we uw toekomstige IT-wens in kaart hebben gebracht;
 • Wij leveren uitsluitend een IT-oplossing die u echt verder helpt;
 • Wij zijn altijd bereikbaar: u kunt ons 24/7 contacteren;
 • Wij zijn ISO 27001 - informatiebeveiliging - gecertificeerd.

IT-security scan

Een gratis IT-security scan kan een eerste stap zijn om kennis te maken met onze persoonlijke en professionele aanpak. Met deze scan onderzoekt Referit de weerbaarheid van uw IT-systemen.

Na dit assessment:

 • Informeren wij u over de IT-risico's die wij hebben gevonden;
 • Adviseren wij over de te nemen security maatregelen;
 • Doen wij een implementatie voorstel.
Met een gratis IT-security scan onderzoekt Referit de weerbaarheid van uw IT-systemen.

Security scan plannen

Benieuwd hoe Referit u kan helpen? Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Ik begrijp dat Referit mijn gegevens zorgvuldig bewaart om zo nodig contact met mij op te kunnen nemen. Alle juridische details zijn te vinden in de privacyverklaring.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.