CEIR Oplossing

Win het gevecht tegen diefstal van apparaten en fraude  

Het IMEI nummer uitgelegd

Het IMEI nummer, ofwel International Mobile Equipment Identity nummer, is een uniek serienummers dat wordt toegekend aan alle mobiele apparaten die er in de omloop zijn.

 

In de jaren 80 werden er elektronische serienummers bedacht om elk mobiel apparaat apart van elkaar te kunnen herkennen. Sinds die tijd is het gebruik van mobiele apparaten geëxplodeerd. En om deze naar behoren te registreren werd ook steeds belangrijker.

IMEI_number

Het IMEI nummer legt vast om welk type apparaat het gaat en heeft een aantal unieke kenmerken. Zoals een 15 – 17 nummerige code dat toegekend wordt aan apparaten tijdens het registratieproces, waarmee je toegang kunt krijgen tot het apparaat in kwestie. Ook heeft het een beveiligde identificatie en kan je het nummer op je scherm tevoorschijn toveren door de code *#060# op jouw apparaat in te toetsen.

We zijn meer verbonden dan ooit

In onze door technologie gedreven maatschappij, gebruikt meer dan 67% van de mensen wereldwijd een mobiele telefoon. Dat komt neer op meer dan 5 miljoen gebruikers. 

Helaas opent dit ook deuren voor malafide bedrijven die hier misbruik van kunnen maken. In realiteit maakt het niet uit of je telefoon wit, zwart of goudkleurig is, je mobiele telefoon is nu al bijna meer waard dan een klomp pure zilver, maar dan veel makkelijker verdiend.

Centrale IMEI registratie adresseert zorgen vanuit zowel gebruikers als overheidsinstanties, zoals:

 

  • Mijn mobiele telefoon is gestolen…

 

  • Is het apparaat dat ik wil overnemen gestolen?

 

 • Is dit een telefoon van het echte merk of een fabricage?
    • En…

     

  • Hoeveel actieve mobiele appararten zijn er in het land?

 

  • Worden al deze apparaten op een legale manier geïmporteerd?

 

 • Wordt er veel fraude gepleegd?

Wat kunnen we hieraan doen?

We werken samen met de Regulator en ontwerpen, implementeren en beheren een custom database oplossing om IMEI nummers te valideren in een specifiek gebied. Dit doen we met behulp van onze Central Equipment Identity Registration (CEIR) oplossing.

 

Deze oplossing bevat informatie van alle typen gebruikers en de legaliteit van de IMEI nummers via web interfaces en publieke websites. Het CEIR is in staat deze informatie met betrekking tot IMEI nummers uit te wisselen met alle nationale operators.

 

Daarnaast, zetten we aparte exchanges op (in een centrale database) voor gebruikers, Regulators, operators en handhaving. Deze databases worden gekenmerkt en geplaatst op een ‘witte’, ‘grijze’ en ‘zwarte’ lijst. Dit beschermt overheidsinstellingen, bedrijven en gebruikers van frauduleuze praktijken.

Het resultaat

Wanneer je IMEI nummers kunt blokkeren die geassocieerd worden met frauduleuze praktijken of diefstal, reduceer je aanzienlijk de negatieve impact die dit soort apparaten in een economie teweeg kunnen brengen.

 

Het is niet beperkt tot gebruikers die last hebben van zulke problemen, overheden die belastinggeld mislopen op illegaal geimporteerde apparaten, merkschade en privacy risico’s vormen ook een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Wij kunnen een oplossing bieden, die: 

  • Continu operationeel is, met 24/7 support en beheer, 365 dagen per jaar

 

  • Voor 99,9% betrouwbaarheid en bereikbaarheid heeft gerealiseerd

 

 • De optie om hoge prioriteit modules in the schakelen met betrekking tot de overheid, politie, de douane, de belastingdienst, Regulators en operators

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van CEIR?

Ik wil meer informatie
Bitnami