?

Applicatie- en data integratie

Gegevens van klanten, producten of orders staan vaak verspreid over verschillende systemen en (cloud) applicaties. Helaas communiceren deze applicaties niet altijd met elkaar. Om handmatig werk en kans op fouten te voorkomen, koppelen wij applicaties aan elkaar om het bedrijfsproces te optimaliseren. Wij zorgen ervoor dat applicaties met elkaar praten en informatie in het juiste formaat, op het juiste moment, op de juiste plek is.

applicatie integratie vs. data integratie.

Met applicatie integratie koppelt Referit verschillende systemen aan elkaar. Op die manier is alle relevante informatie altijd en overal up-to-date. Met applicatie integratie maakt Referit jouw ingewikkelde IT-omgeving makkelijk en flexibel. We zijn expert op het gebied van BizTalk, maar kiezen tegenwoordig steeds vaker voor cloudoplossingen van Azure. Benieuwd waarom? Bekijk ons artikel én webinar over waarom je zou migreren van BizTalk naar Azure Integration Services.

Met data integratie consolideren we gegevens uit diverse bronnen om bijvoorbeeld centrale rapportages of centrale bewaking en Master Data Management mogelijk te maken. We gebruiken hiervoor Azure Integration services.  

integratie platform: azure integration services.

Referit is een officiële Microsoft Partner en maakt volop gebruik van Azure Integration Services als primair integratie platform. Azure Integration Services is een geavanceerde set van services die de mogelijkheid bieden om data, applicaties, en processen naadloos met elkaar te verbinden en te integreren. Het platform ondersteunt de integratie van zowel cloud-gebaseerde als on-premise systemen, waardoor bedrijven hun efficiëntie kunnen verbeteren en een naadloze, geautomatiseerde stroom van informatie binnen hun IT-infrastructuur kunnen realiseren.

Referit is een officiële Microsoft Partner en maakt volop gebruik van Azure Integration Services als primair integratie platform.

altijd passende azure diensten.

Azure biedt een breed scala aan diensten die specifiek gericht zijn op zowel applicatie- als data integratie. Bij Referit maken we gebruik van onderstaande Azure diensten om oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen.

applicatie integratie: 

Azure Logic Apps en Azure Function Apps stellen onze ontwikkelaars in staat om complexe integraties en workflows te automatiseren met behulp van een visueel ontwerp, zonder dat er veel code nodig is. Azure API Management helpt bij het organiseren en beheren van de APIs. Azure Service Bus biedt betrouwbare berichtenuitwisseling tussen applicaties en diensten, zelfs onder hoge belasting en onbetrouwbare netwerkcondities.

data integratie:

Wat betreft data integratie, beschikt Azure over krachtige diensten zoals Azure Data Factory en Azure Synapse Analytics. Azure Data Factory is een cloud-gebaseerd ETL en data integratie service waarmee bedrijven, grote hoeveelheden data kunnen verzamelen, transformeren en laden vanuit diverse bronnen. Azure Synapse Analytics daarentegen, is een geïntegreerde analytics-dienst die big data en data warehousing combineert.

altijd de beste toepassing.

Jarenlang kozen bedrijven voor monolithische applicaties. Die zijn stabiel en veilig, maar ook erg inflexibel. Steeds meer bedrijven kiezen daarom de beste applicatie voor een taak, zoals CRM, HR of planning, wat de best-of-breed strategie genoemd wordt. Daarnaast realiseert Referit ook een op maat oplossing door applicatie ontwikkeling. Best-of-breed keuzes werken optimaal, maar roepen ook integratievraagstukken op. Wij zorgen ervoor dat applicaties in de cloud of in datacenters goed met elkaar blijven communiceren, bijvoorbeeld middels Azure application services en Azure Integration Services.  

altijd real-time ketenintegratie.

Bedrijven staan nooit op zichzelf. Ze zijn onderdeel van een keten met leveranciers, klanten en logistieke partners. En die partijen communiceren allemaal intensief met elkaar. Dat vraagt om verregaande digitalisering en integratie van de informatie-uitwisseling. Wij realiseren oplossingen met EDI-koppelingen en Azure Integration services.

Zo zorgen we ervoor dat logistieke processen, tot en met facturatie en al, goed verlopen en data real-time geleverd wordt. Wil je meer weten over de mogelijkheden, kansen en trends rondom applicatie integratie? Bekijk dan ons webinar: waarom cloud integratie essentieel is voor jouw organisatie.

altijd optimale bedrijfsprocessen.

Soms kunnen bedrijfsprocessen er behoorlijk ingesleten zijn. Dan wordt het werk gedaan ‘omdat het nou eenmaal altijd zo werd gedaan’. Tijd voor een frisse blik! Want waarom handmatig doen als het automatisch kan? Bedrijfsprocessen automatiseren voorkomt fouten en levert tijdwinst op. Medewerkers krijgen meer ruimte voor hun kerntaken. En daar wordt iedereen beter van: organisatie, medewerkers en klanten.  Ontdek hier 5 stappen op jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Voordelen

Verbeterde en versnelde interne processen
Altijd up-to-date informatie
Real-time integratie met zakelijke partners
Optimaal beheer van bedrijfsgegevens
Verbeterde en versnelde interne processen
Altijd up-to-date informatie
Real-time integratie met zakelijke partners
Optimaal beheer van bedrijfsgegevens

Meer weten?

Neem contact op met

Ron van der Zandt

Heb je een vraag, wil je meer weten over onze diensten of wil je gewoon een keer kennismaken? Dat kan altijd.