?

API Management

Als je werkt met verschillende systemen en applicaties, kan het handig zijn om ze aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld om intern gegevens uit te wisselen of met externe partijen. Die koppeling regel je met API’s. Maar hoe meer systemen en applicaties, hoe meer API’s. En voor je het weet, zit je met spaghetti aan interfaces. Geen paniek: met API-management brengt Referit het overzicht terug.

altijd overzicht.

API-management werkt eigenlijk heel simpel: alle API’s worden op één centrale plek beheerd. Alle interne en externe toegang wordt via één gateway geleid. Als een soort schil om alle koppelingen heen. Het resultaat: overzicht en controle. Daarnaast, kunnen systemen of applicaties zonder problemen vervangen worden. Als officiële Microsoft Partner, maakt Referit dit mogelijk door gebruik van Azure API Management.

altijd veilig.

Met API-management regel je wie toegang heeft tot welke gegevens. Het is een belangrijke component in de IT-architectuur. Hiermee is je IT-landschap veiliger. API’s zorgen er ook voor dat data makkelijk en veilig door derden gebruikt kan worden. Dit biedt kansen om nieuwe markten te ontsluiten!

altijd optimale prestaties.

Door API's op één centrale plaats te beheren, kunnen de prestaties van het hele IT-landschap worden geoptimaliseerd. Je kunt het gebruik van API's monitoren, knelpunten identificeren en actie ondernemen om de prestaties te verbeteren. Dit resulteert in een sneller en betrouwbaarder IT-landschap, waarvan uiteindelijk je klanten en medewerkers profiteren.

altijd gestroomlijnde ontwikkeling.

API-management stroomlijnt ook het ontwikkelingsproces. Ontwikkelaars hebben gemakkelijk toegang tot en gebruik van de API's die ze nodig hebben, zonder dat ze een ingewikkeld proces van verbindingen en beveiligingsmaatregelen hoeven te doorlopen. Bovendien biedt API-beheer een centrale opslagplaats van documentatie, waardoor ontwikkelaars gemakkelijker begrijpen hoe ze API's correct moeten gebruiken.

Voordelen

Overzicht van je IT-landschap
Een uniforme beheeromgeving
Controle over je IT-landschap
Veilige omgang met gegevens
Beheersbare processen
Overzicht van je IT-landschap
Een uniforme beheeromgeving
Controle over je IT-landschap
Veilige omgang met gegevens
Beheersbare processen

Meer weten?

Neem contact op met

Ron van der Zandt

Heb je een vraag, wil je meer weten over onze diensten of wil je gewoon een keer kennismaken? Dat kan altijd.