werk door met microsoft teams tijdens corona_ remote work_ thuis werken

Blijf altijd en overal connected met je collega’s, ondanks het Coronavirus

Met de nieuwe maatregelen die afgelopen zondag zijn aangekondigd voor heel Nederland rondom het beperken van de verspreiding van het COVID-19 virus, is samenwerking op alle vlakken van groot belang. Organisaties worden verzocht om hun medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Ook bij Referit hebben we besloten om voorzorgsmaatregelen te treffen en werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Geen enkel probleem, want onze bestanden zijn toegankelijk vanuit de cloud, en dankzij Microsoft teams zijn alle medewerkers verbonden. Hierdoor is werken vanuit huis, niet anders als werken op kantoor en gaan er geen productieve uren verloren. Wij delen in dit artikel graag met jullie hoe dit in zijn werk gaat en hoe ook jouw organisatie hier gebruik van kan maken!

 

Microsoft Teams is hét samenwerkingsplatform van Microsoft en biedt organisaties verschillende gratis mogelijkheden. Naar aanleiding van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, heeft Microsoft besloten om een gratis Office 365 E1 trial, inclusief Microsoft Teams, beschikbaar te maken voor organisaties. Erg handig dus om connected te blijven met alles wat er binnen jouw organisatie speelt zonder fysiek op een kantoor aanwezig te hoeven zijn.

 

Wat kun je allemaal met Microsoft Teams?


Microsoft Teams is een hub waarin je kunt samenwerken & communiceren in groepsverband. Het biedt een gebruikersvriendelijke, veilige en geïntegreerde oplossing om samen te werken en digitaal te vergaderen. Niet alleen met je collega’s, maar je kunt ook anderen uitnodigen om deel te nemen aan een bespreking of video chat bijvoorbeeld. In de gratis versie zitten de volgende functie’s inbegrepen: onbeperkt chatten en zoeken, videogesprekken, tot 10 GB opslag voor teambestanden, 2 GB opslag voor persoonlijke bestanden, en realtime samenwerking met Office. Realtime samenwerken houdt in dat je werkt met online versies van Office apps. Hiermee kun je zien wie er in het document dat je hebt geopend wijzigingen aanbrengt, deze verschijnen ook real-time op je beeldscherm. Zo creëer je een workspace waarin je continu en ongestoord door kunt werken Zelfs als al je collega’s vanuit huis werken.

 

 

Je kunt nu, per direct, gratis gebruik maken van Microsoft Teams

 

Microsoft Teams is een onderdeel van Office 365, wanneer je hiervoor al een license hebt kun je al gebruik maken van Teams. Weet je niet hoe hiermee van start kunt gaan? Wij hebben de stappen voor je op een rijtje gezet:

 

  • Ga naar office.com en log in met het e-mail account van je bedrijf
  • Om Teams gratis te gebruiken de aankomende periode, neem dan eerst contact op met een Microsoft partner, zoals Referit, om vandaag nog te starten. Kijk onderaan de pagina hoe je het beste contact met ons op kan nemen. 
  • Als je in het onderwijs werkt en op zoek bent naar een gratis Teams versie voor leraren en studenten, klik dan op deze link om een A5 licentie aan te vragen. Hiermee kun je o.a. hoorcolleges, werkgroepen en lessen op een digitale wijze aanbieden.

 

Mocht je jouw werknemers gauw op de hoogte willen stellen van alle mogelijkheden van Teams, verwijs hen dan naar de online cursussen die Microsoft aanbiedt via deze pagina : https://support.office.com/en-us/teams

 

Of lees deze handige blogs met tips & tricks: https://support.office.com/nl-nl/office-training-center/teams-tips

 

 

Houdt jouw medewerkers op de hoogte tijdens alle ontwikkelingen rondom de Corona crisis

 

Om mee te denken en concrete oplossingen aan te bieden heeft Microsoft recentelijk een ‘’Crisis communication’’ app uitgebracht die voor elke klant gratis te gebruiken is. Het grote voordeel van deze app, naast de centralisering van content, is vooral het delen van organisatie breed nieuws, FAQ’s en contactinformatie voor noodsituaties. Verder helpt de app jouw medewerkers aan het laatste nieuws over de aanbevelingen vanuit de overheid en nieuws van experts op het gebied van (in dit geval) het COVID-19 coronavirus.

 

Kort gezegd zorgt deze functionaliteit voor een stukje centralisering van content en belangrijke informatie tijdens de periode dat iedereen remote werkt. De app sluit aan op de bestaande app Microsoft Teams en is dus vooral handig als je hier al gebruik van maakt. Ook kun je via SharePoint lijsten te maken om vragen in te verzamelen, maar is er ook een mogelijkheid in te bouwen om een nieuwe vraag te stellen.

 

 

Maak je nog geen gebruik van Office 365 maar heb je wel interesse?

 

Referit is een Microsoft Silver Partner, hierdoor kun je bij ons Office licenties afnemen met korting. Wij kunnen je snel aanmelden voor een license waardoor je meteen gebruik kunt maken van Office apps zoals Microsoft Teams. Ook als je eerst gebruik willen maken van de gratis trial, neem contact op met een van onze experts om zo snel mogelijk geholpen te worden, bel met onze collega Ron van der Zandt: 06-13139917 of mail naar: cloudenabler@referit.nl

 

 

 

 

Bitnami