Referit | Deel intelligente video’s met Microsoft Stream
3045
post-template-default,single,single-post,postid-3045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Deel intelligente video’s met Microsoft Stream

Deel intelligente video’s met Microsoft Stream

Microsoft Stream, de opvolger van Office 365 Video is een nieuwe applicatie die het mogelijk maakt om video’s gemakkelijk maken en te delen binnen je bedrijf. Waar Office 365 Videogebruik maakte van SharePoint Online voor de infrastructuur en opslag, is Microsoft Stream compleet nieuw ontworpen op basis van Azure. Het is een prima medium om te gaan beginnen met het maken van je eigen webinars. Je kan ervoor kiezen om het binnen je bedrijf te gebruiken voor het maken van trainingen. Maar je zou hiermee ook presentaties voor je zakelijke relaties kunnen maken bijvoorbeeld.

 

Fijne slimme toevoegingen

Stream heeft een aantal slimme toevoegingen die de dienst erg interessant maken. Zo wordt spraak binnen de video automatisch getranscribeerd zodat er meteen ondertiteling bij staat en er ‘deep search’ binnen de video mogelijk is. Dat houdt simpelweg in dat je binnen de video meteen een deel op kan zoeken wat voor jou interessant is.  Ook is er een handige feature dat facesearch heet, waarbij je de mogelijkheid hebt om binnen de video meteen te skippen naar het deel van de spreker die jij graag wil zien.

Stream is uiteraard ook gemaakt om gemakkelijk te delen binnen andere apps van Microsoft denk hierbij onder andere aan Sway, Teams of Yammer. Je kan zelf aangeven wie jouw video’s mag zien voordat je deze publiceert.

 

microsoft stream

 

Tech Community

Mocht je er niet helemaal uitkomen of ben je niet zo creatief aangelegd, geen probleem! Er is ook een heuse Tech Community waar je terecht kan voor al je vragen, voorbeelden en instructievideo’s.

 

Voor wie is het beschikbaar?

Het leuke is ook dat Stream beschikbaar wordt gesteld voor iedereen met een Microsoft e-mail en account. Je hoeft dus geen Microsoft abonnement te hebben! Wel is het natuurlijk gemakkelijker in gebruik in combinatie met andere Microsoft applicaties.

Maak je al gebruik van Office 365 Video? Microsoft zet alle video’s, kanalen en machtigingen over van Office 365 Video naar Stream. Na de overgang zullen de bestaande insluitcodes en koppelingen naar video’s van Office 365 Video nog steeds werken. Door deze om te leiden naar dezelfde inhoud in Stream.

Als je klant bent bij Microsoft en alles gereed is voor de overgang dan wordt er via het Office 365- beheercentrum contact met je opgezocht. Via dit kanaal blijf je ook op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Interesse in een uitgebreider Microsoft pakket?

Voor alle zakelijke pakketten en licenties, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

 

Neem contact met ons op

Linda Kruijswijk