Afspraken makkelijk inplannen en beheren met Microsoft Bookings! - Referit
2685
post-template-default,single,single-post,postid-2685,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Afspraken makkelijk inplannen en beheren met Microsoft Bookings!

Afspraken makkelijk inplannen en beheren met Microsoft Bookings!

Als je een bedrijf runt zoals een kapsalon, opticien of beauty salon bijvoorbeeld, waarbij het van belang is dat afspraken goed ingeregeld worden met je klanten dan is deze nieuwe app een uitkomst. Jouw klanten kunnen zelf op elk moment afspraken inplannen die je vervolgens eenvoudig kunt beheren wanneer het jou uitkomt.

Stel je een scenario voor waarbij een kapster, laten we haar Eva noemen, persoonlijke aandacht erg belangrijk vind. Ze wil dan tijdens haar afspraken alle tijd en aandacht kunnen besteden aan de klanten die op dat moment in haar salon aanwezig zijn. Afleidingen zoals telefoontjes, nieuwe e-mails of appjes voor een afspraak en het bijwerken van de agenda zijn dan geen optie. Hierdoor loopt ze tevens het risico op een negatieve customer experience.

Wat dan een uitkomst kan zijn voor Eva is het gebruik van de app Bookings. Klanten kunnen 24/7 vanuit huis en met het device naar keuze een afspraak inplannen bij haar salon. De klant ziet meteen een overzicht van de beschikbare data en tijd, kiest vervolgens de meest passende uit en plant de afspraak in. Eva kan dan op een moment dat het haar wel uitkomt de afspraken bekijken en beheren in haar agenda zonder tussendoor gestoord te worden. Omdat er automatisch bevestigingen en herinneringen worden verstuurd naar de klant en haar medewerkers bespaart ze ook nog eens veel tijd.

Wanneer een klant toch liever de telefoon pakt dan kan je de gegevens handmatig invoeren in de app, de herinneringen en bevestigingen worden daarna alsnog automatisch verzonden. De klant heeft ook meteen een optie om de afspraken toe te voegen aan hun persoonlijke agenda’s.

 

Een telefoon met de agendahulpmiddelen van Office 365 Bookings.

 

Mocht een afspraak toch niet door kunnen gaan of moeten worden verplaatst dan kan je dit vanuit jouw app op je desktop of via jouw smart device regelen. Er is ook een ingebouwde chat functie waarmee je sneller kunt schakelen.

 

Per wanneer is Bookings beschikbaar?

Sinds 11 Juli is Microsoft Bookings beschikbaar gesteld voor alle E3 en E5 Office 365 Enterprise abonnementen. Deze kan kosteloos worden toegevoegd via de invoegtoepassing Bedrijven-apps.

 

 Een tablet met de agendahulpmiddelen van Office 365 Bookings.

 

Hoe kan ik dit instellen?

  1. Meld je aan bij Office 365-beheercentrum. Je moet een globale beheerder zijn
  2. In het beheercentrum, ga je naar naar Facturering > services aanschaffen
  3. Klik op de pagina services aanschaffen en zoek naar voor Bedrijven-Apps (gratis).
  4. Wanneer je Bedrijven-Apps hebt gevonden, klik je op Nu kopen (geen zorgen het is nog steeds kosteloos)
  5. Gebruik de + (plus) en  (minteken)-pictogrammen voor het selecteren van het aantal licenties die je nodig hebt en selecteer vervolgens nu uitchecken
  6. Klik op Uitchecken, controleer je bestelling en klik op volgende
  7. Selecteer bestelling plaatsen.
  8. Vervolgens kan je naar de introductie pagina van deze app
  9. Volg de instructies in het toewijzen van licenties voor gebruikers in Office 365 voor bedrijven. Hiermee kan je een licentie toevoegen aan één of meer gebruikers.

 

Volg de handleiding op de pagina Microsoft boekingen instellen voor de vervolg stappen.

 

Maak je nog geen gebruik van Office 365?

Ondanks dat je geen kapsalon runt zoals in het voorbeeld kan het natuurlijk nog steeds interessant zijn en een stap vooruit in de digitale transformatie binnen jouw organisatie. Vraag ons naar alle mogelijkheden binnen Office 365, we staan je graag te woord!

 

Neem contact met ons op

 

Linda Kruijswijk