Visualiseer je data, zet het om in sales en groei | Referit
2620
post-template-default,single,single-post,postid-2620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Visualiseer je data, zet het om in sales en groei

Visualiseer je data, zet het om in sales en groei

Dankzij Internet of Things en slimme apparaten hebben we beschikking tot meer data dan ooit. Maar je moet ook goed overweg kunnen met deze data, en het kunnen vertalen naar kansen. Dit blijkt in de praktijk vaak nog lastig. Door het inzetten van de juiste tools kun je deze vertaalslag een stuk makkelijker maken zodat je nummers kan omzetten in ontdekkingen die jouw bedrijf een boost kunnen geven.

Om het je wat gemakkelijker te maken hebben wij in vier stappen omschreven hoe je dit aan kan pakken.

 

Stap 1:

Om echte waarde uit jouw data te halen heb je software nodig met veel mogelijkheden. De beste software zorgt er dan ook voor dat je altijd connected bent met al je data bronnen of je nu onderweg op je smartphone aan het werk bent of op kantoor achter je desktop. En of dat nu via een derde partij, via de cloud of on premise is moet je gebruik maken van veilige software die uiteraard voldoet aan alle nieuwe eisen.

Als je dat allemaal kan afvinken op je lijstje dan moet je een manier vinden om de data te transformeren in dashboards en rapporten die je nieuwe inzichten geven en belangrijke vragen binnen je bedrijf te kunnen beantwoorden.

 

powerBI data analyse inzicht

 

Stap 2:

Nu ben je toe aan stap twee, om data te kunnen leveren aan je collega’s en klanten op een manier die hen het meeste aanspreekt. De een prefereert een simpele spreadsheet en de ander ziet graag een document met tabellen en grafieken.

Data visualisatie tools zoals PowerBI helpen je per afdeling, waar iedereen een andere taal spreekt, denk aan sales, marketing, financiën, etc. om een begrijpbaar overzicht te creëren. Wanneer informatie vanuit veel verschillende bronnen in makkelijk te begrijpen visuele beelden kan worden omgezet helpt dit om veel sneller de juiste conclusies te kunnen trekken.

 

”De een prefereert een simpele spreadsheet en de ander ziet graag een document met tabellen en grafieken.”

 

 

Stap 3:

Een data dashboard kan natuurlijk veel meer naast een mooi rapport afleveren. Het kan je ook helpen om je sales te verbeteren door nieuwe relevante inzichten te tonen die een verhaal kunnen vertellen over wat er gaande is op de markt waarin je actief bent, wat jouw potentiële klanten bezighoudt en of er in hun behoeften wordt voorzien.

Wanneer je een team de dashboards laat samenstellen hou dan rekening met de volgende vragen: Wat heeft het bedrijf nodig? Wie gaat deze data gebruiken? Welke beslissingen moeten ze hiermee maken? Waar hebben ze de meeste inzichten in nodig?

 

Stap 4:

Wanneer je bedreven raakt in het gebruik van deze rapporten zul je zien dat je een mooi en overzichtelijk verhaal krijgt van het verleden, heden en toekomst van je bedrijf. Misschien heb je geen data medewerker of team tot je beschikking maar dat betekent niet dat je geen actie kan ondernemen. Met PowerBI kan je op elk moment beginnen met het binnenhalen van data om je meer inzicht te geven in nieuwe marketing mogelijkheden, sales te versterken en zal het een positieve impact hebben op alle lastige beslissingen.

 

Om deze tool eens in actie te zien en om te begrijpen wat het voor jouw bedrijf kan doen, neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Neem contact met ons op

 

 

 

 

Linda Kruijswijk