Azure Reserved VM Instances | Referit
2369
post-template-default,single,single-post,postid-2369,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Azure Reserved VM Instances (RI’s)

Azure Reserved VM Instances (RI’s)

Naast het inmiddels beroemde pay-as-you-go principe van Microsoft komt deze tech gigant nu ook met een variant op de markt waarbij je diensten die je vast afneemt voor langere tijd vast kan leggen, waar een flinke korting tegenover staat. De zogenaamde Azure Reserved VM Instances, of afgekort: de RI’s.

 

Hoe werkt dit precies?

Je hebt twee varianten die als het ware stapelbaar zijn:

  • Je combineert pay-as-you-go diensten met RI’s
  • Je combineert de kosten besparende RI’s met de Azure Hybrid Benefit

 

Met beide opties kies je ervoor om de RI’s voor een langere tijd vast te leggen. Waarbij je tot 72% kan besparen met de RI’s op zichzelf (vergeleken met het pay-as-you-go principe) en wel tot 82% als je ook gebruik maakt van de Azure Hybrid Benefit.

Mocht je niet bekend zijn met het Azure Hybrid Benefit principe; het houdt in dat je gebruik maakt van Windows Server licenties met Software Assurance. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat alles gratis geüpdatet wordt aan de hand van de nieuwste beschikbare technologie vanuit Microsoft. Het is als het ware een software support contract.

Het is voor de meeste bedrijven natuurlijk veel fijner om van tevoren een vast bedrag in te kunnen plannen met het oog op budgettering en investeringen.

 

 

Azure Reserved VM Instances

 

Hoe vraag je dit aan?

Je kan de RI’s voor een periode van 1 tot 3 jaar vastleggen. Hierbij kies je van tevoren welke VM’s  je nodig hebt. Je kiest het type VM (virtual machine) waar je gebruik van wenst te maken en vervolgens bepaal je of je dit voor het gehele bedrijf, afdeling of voor een projectteam nodig hebt. Natuurlijk kan Referit je hierin adviseren en begeleiden. Je kan achteraf altijd nog wijzigingen doorvoeren waarbij je de ene Reserved Instance omruilt voor een ander, de overige periode van je RI wordt als tegoed toegevoegd aan de termijn die je vastlegt voor je nieuwe keuze.

 

Is het geschikt voor mij?

Het is zeker geschikt voor jou als:

  • Je Windows Server licenties met Software Assurance (SA) hebt
  • Je Cloud Solution Provider (CSP) klant bent en wilt besparen op het afnemen van vaste diensten met een RI

 

 

 

 

Vraag ons naar de beste mogelijkheden voor jouw organisatie!  Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Telefonisch staan we je ook graag te woord via: 078- 619 0434

 

Ik ga akkoord

 

 

 

 

FirstName LastName