Toegang tot al je bestanden in de cloud met Files On-Demand | Referit
1637
post-template-default,single,single-post,postid-1637,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Toegang tot al je bestanden in de cloud met Files On-Demand

Toegang tot al je bestanden in de cloud met Files On-Demand

Bij de Microsoft Build 2017 in Seattle was bekend gemaakt dat je met Files On-Demand van OneDrive toegang kan krijgen tot al jouw bestanden in de cloud zonder dat je deze daarvoor hoeft te downloaden. Want al jouw bestanden, zelfs die alleen online staan, zijn zichtbaar in een map via Verkenner. Deze zijn dus altijd toegankelijk wanneer je ze nodig hebt en het neemt geen extra schijfruimte in.

 

Online of Offline bestanden inzien

Je kan met Files On-Demand online bestanden openen vanuit je desktop of Windows store apps via een bestandsmap. Met een status icoontje wordt aangegeven of de bestanden alleen lokaal of online beschikbaar zijn. Mocht je bestanden ook offline willen gebruiken dan kan je voor deze optie kiezen door met je rechtermuisknop op het bestand te klikken en ‘Always keep on this device’ ofwel ‘Altijd op dit apparaat behouden’ te selecteren.

Als je online nieuwe bestanden toevoegt worden deze automatisch ook lokaal zichtbaar in de bestandsmap. In het geval dat je juist ruimte wil besparen op je apparaat dan kan je ervoor kiezen om bestanden alleen online beschikbaar te maken met de optie ‘Ruimte vrijmaken’.

 

onedrive files on demand

Op deze afbeelding zie je een voorbeeld van een bestand dat 1,37 TB groot is maar op de schijf zelf 0 bytes aan opslagruimte nodig heeft

 

Files On-Demand inschakelen

De On-Demand functie werkt met alle apps waar je al gebruik van maakt. Als je bent aangemeld bij OneDrive op jouw apparaat volg je de volgende stappen:

 

  1. Klik met de rechtermuisknop op het witte of blauwe cloudpictogram van OneDrive in het systeemvak, uiterst rechts op de taakbalk ( Als het pictogram niet wordt weergegeven in het systeemvak, wordt OneDrive mogelijk niet uitgevoerd. Klik op Start, typ OneDrive in het zoekvak en klik vervolgens op OneDrive in de zoekresultaten).

 

  1. Klik op het instellingentandwiel.

 

  1. Selecteer op het tabblad Instellingen het vakje Ruimte besparen en bestanden downloaden wanneer u ze gebruikt.

 

 

Voor meer informatie met betrekking tot Files On-Demand bekijk dit artikel van Microsoft.

 

Wil je meer weten over Office 365 en alle applicaties?

 

Voor meer informatie neem contact op met één van onze experts via: cloudenabler@referit.nl

 

 

 

 

 

Linda Kruijswijk