De Windows 10 Fall Creators Update, nieuwe beveiligingsopties | Referit
1557
post-template-default,single,single-post,postid-1557,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

De Windows 10 Fall Creators Update, nieuwe beveiligingsopties

De Windows 10 Fall Creators Update, nieuwe beveiligingsopties

In oktober heeft Microsoft de Fall Creators Update beschikbaar gemaakt, check via Update & Security > Windows Update of je helemaal up to date bent met de laatste versie van Windows 10.

 

fall creators update windows

 

De Fall Creators Update heeft een aantal leuke nieuwe opties voor onder andere Mixed Reality, de 3D Photos en 3D Paint applicaties en My People. In de laatstgenoemde kan je alle contacten vanuit verschillende accounts toevoegen in één overzichtelijke lijst met contactpersonen. Voor een uitgebreid overzicht van wat er allemaal bijgekomen is, klik hier.

Allemaal erg leuke nieuwigheden natuurlijk maar ook aan de beveiliging is gesleuteld!

Hieronder een top 5 van beste verbeterpunten voor bedrijven:

 

  1. Windows Defender Application Guard maakt van Edge de meest veilige browser om te gebruiken voor bedrijven. De browser wordt geïsoleerd door hardware ver van al jouw apps, data en netwerkgegevens. WDAG zorgt er verder voor dat als je online aangevallen wordt door malware of hackers deze geen kans krijgen om de rest van jouw PC aan te tasten.

 

  1. Windows Defender Advanced Threat Protection geeft nu in één overzicht alles van de Windows preventative protection security stack weer. Zodat je sneller kan detecteren, reageren en aanpassen. Ook geeft dit overzicht je aanbevelingen voor een betere beveiliging.

 

  1. Windows Defender Application Control is een nieuwe lichtere oplossing dat dezelfde technologie heeft als Windows Defender Device Guard. Met een groot voordeel aangezien WDAC wel op elk apparaat met Windows 10/Windows 10 Enterprise kan draaien.

 

  1. Gecontroleerde folder toegang in Windows Defender Exploit Guard geeft alleen vertrouwde applicaties toegang tot jouw folders en documenten. Als een externe applicatie of een nieuwe malware variant toegang probeert te krijgen zal deze niet goedgekeurd worden. Zelfs als deze al langs alle andere beveiliging langs is geslopen.

 

  1. Windows Hello heeft ook een aantal verbeteringen zoals afstand, locatie, dynamic lock en Intel Authenticate Support. Deze moeten er samen voor zorgen dat het uiteindelijk niet meer zo makkelijk is als het kapen van een wachtwoord om in te kunnen loggen. Windows geeft zelfs aan dat bedrijven beter helemaal geen wachtwoorden meer zouden moeten gebruiken. Windows Hello maakt dit mogelijk door deze multi-factor authenticatie.

 

Is jouw beveiliging wel up to date?

Mocht je je dit afvragen dan is het erg verstandig er vandaag nog iets aan te doen. Tegenwoordig ontwikkelen nieuwe bedreigingen zich snel en om jouw gevoelige data te beschermen is er vaak meer beveiliging nodig dan je denkt.

Laat één van onze experts jou hierin adviseren! Neem contact op met Frans Koster via: cloudenabler@referit.nl

 

FirstName LastName